SICILIJA

ITALIJA

8. lis 2021. - 15. lis 2021. 8 dana / 7 noćenja

CATANIA-ETNA-SIRACUSA-AGRIGENTO-PALERMO

ITALIJA


CATANIA-ETNA-SIRACUSA-AGRIGENTO-PALERMO


Dan 1

DUBROVNIK


08.10.2021 Sastanak sa grupom u Sukoišanskoj ulici u 14,00 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja do Dubrovnika. Po dolasku u trajektnu luku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Isplovljavljanje broda za Bari je u 21,00 sata.Noćna plovidba u pravcu Italije.

2 - BARI - CATANIA
Dan 2

BARI - CATANIA


09.10.2021. Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku u Bari oko 8,00 sati. Ukrcaj u autobus i polazak prema Siciliji. Vožnja južnim dijelom Italije sa usputnim stajanjima za odmor. Dolazak u luku u Villa San Giovanni i ukrcaj na brod. Polusatna plovidba do Sicilije. Iskrcaj u luci u Messini i nastavak vožnje do Taormine, najpoznatijeg turističkog odmarališta na Siciliji još od doba rimskog carstva. Gradić smješten u podnožju vulkana Etne je prepoznatljiv po živopisnim gradskim ulicama, prekrasnim rascvjetalim vrtovima i ostacima rimsko-grčkog amfiteatra Teatro Greco koji se danas koristi kao pozornica za predstave na otvorenom. Šetnja gradskim uličicama te slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak za Cataniu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3 - SYRACUSA - ETNA
Dan 3

SYRACUSA - ETNA


10.10.2021. Doručak. Vožnja autobusom do Siracuse, rodnog mjesta matematičara i fizičara Arhimeda te grada koji čuva umjetničko blago Velike Grčke. Iako talijanski grad, za vrijeme antike je bio jedan od najznačajnijih grčkih gradova. Po dolasku, u pratnji lokalnog vodiča razgled arheološkog parka Neapolis sa veličanstvenim grčkim kazalištem, kamenolomom, rajskim parkom i amfiteatrom. Nastavak razgleda centra Siracuse: Normanska katedrala, dvorac, gotičke palače, Piazza del Duomo, Arhimedov trg, Forum, Panteon, Apolonov hram, Dionizovo uho, grčki hram, kazalište, rimski amfiteatar iz 2.st.. Slobodno vrijeme za osobne programe. Ukoliko vremenske prilike dozvole odlazak autobusom do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi, visine do 3340 m. Povratak u Cataniu i odlazak u šetnju gradskim središtem drugog po veličini grada na Siciliji. Tijekom povijesti grad je pretrpio razorne potrese i erupcije vulkana Etne, no zahvaljujući obnovi danas je Catania grad sa raskošnim palačama i trgovima: glavni trg sa Katedralom, Palača pravde, rimski amfiteatar, Slonova fontana – simbol grada, luka, ... Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu po jednoj od najpoznatijih trgovačkih ulica Via Etnea. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4 - AGRIGENTO
Dan 4

AGRIGENTO


11.10.2021. Odjava iz hotela. Polazak autobusom prema središnjoj Siciliji do Piazze Armerine. Razgled rimske vile Villa Casale sa lokalnim vodičem, koja je upisana na UNESCO-v popis svjetske baštine. Polazak prema Agrigentu, najznačajnijem antičkom lokalitetu na Siciliji. Po dolasku razgled sa lokalnim vodičem „Doline hramova“ lokaliteta s najbolje očuvanim antičkim hramovima na svijetu koji se nalaze pod UNESCO-ovom zaštitiom: Jupiterov, Herkulov, Junoin i Konkordijin hram. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Odlazak u šetnju srednjovjekovnim gradskim uličicama prepunim trgovinama, tratorijama i barovima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5 - PALERMO
Dan 5

PALERMO


12.10.2021. Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom do gradića Corleone, poznatom kao mjesto rođenja nekoliko „kumova“ talijanske mafije. Šetnja gradskim uličicama i kraće vrijeme za odmor. Nastavak vožnje do Monreale, gradića koji se smjestio na padinama brda iznad plodne doline sa nasadima naranči, maslina i badema, poznate kao „Zlatna školjka“. U pratnji lokalnog vodiča razgled najljepše sicilijanske katedrale građene u 12.st.. Nastavak vožnje do obližnjeg Palerma, najvećeg grada na Siciliji kojeg su kroz stoljeća gradili Feničani, Rimljani, Saraceni, Bizantinci, Vikinzi, Španjolci i Francuzi. Šetnja starom gradskom jezgrom koja se nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Razgled katedrale u pratnji lokalnog vodiča, te nastavak pješačkog obilaska grada: dvorac Zisa, Admiralski most, crkva San Giovanni degli Eremiti, crkva sv. Katalda, gradski trgovi sa sa fontanama, ... Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6 - TRAPANI
Dan 6

TRAPANI


13.10.2021. Doručak. Polazak autobusom do poznatog turističkog mjesta Trapani koji je okružen Tirenskim morem na sjeveru i Sredozemnim morem na jugu. Šetnja gradskim uličicama i slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak autobusom do obližnjeg gradića Erice kojim dominira Castello di Venere, kaštel iz 12. st. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7 - CEFALU - BARI
Dan 7

CEFALU - BARI


14.10.2021. Raniji doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema malom ribarskom mjestu Cefalu, kojeg još nazivaju i biserom Tirenskog mora. Kraći odmor. Polazak za Messinu. Ukrcaj na trajekt i plovidba do Villa San Giovanni. Iskrcaj s broda i nastavak vožnje autobusom do Barija. Po dolasku u trajektnu luku u Bariju ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Polazak broda za Dubrovnik je u 21,00 sata. Večera na brodu. Noćenje. Noćna plovidba.

Dan 8

DUBROVNIK - SPLIT


15.10.2021. Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku u Dubrovniku oko 8,00 sati. Iskrcaj s broda i polazak autobusom za Split uz kraća stajanja na putu. Dolazak u Split i pozdrav s grupom.

Cijena aranžmana

30 – 34 putnika 5.990,00 kn

25 – 29 putnika 6.190,00 kn

20 – 24 putnika 6.390,00 kn

Uplate i nadoplate

izlet do vulkana Etne koji ovisi o vremenskim prilikama, informativna cijena iznosi 65 eur i uključuje povratnu vožnju uspinjačom i autobusom, razgled traje oko 2,5 h

Program uključuje

- prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama

- plovidbu brodom na relaciji Dubrovnik - Bari - Dubrovnik sa smještajem u unutarnjim kabinama

- plovidbu brodom na relaciji Villa san Giovanni - Messina - Villa san Giovanni

- smještaj u hotelima 3* / 4 * (okolica) u Cataniji, Agrigentu i Palermu na bazi polupansiona sa uključenom boravišnom pristojbom

- ulaznice i usluge lokalnih vodiča u Siracusi, Piazzi Armerini, Palermu i Monrealu

- troškove autocesta, parkinga i check-pointa

- lučke takse i pristojbe

- putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paklet aranžman

- zakonom propisan PDV

- voditelja putovanja

- pripremu i organizaciju putovanja

Preporuka

- uplata police rizika od otkaza putovanja: 210,00 kn

Napomena

- Od 21. lipnja 2021. svi putnici iz država članica EU država Schengenskog sporazuma, ulaze u Italiju bez obveza samoizolacije odnosno karantene pod sljedećim uvjetima potvrde:

- negativnom test na COVID- 19 (brzi antigentski test ili PCR test) koji nije stariji od 48 h od trenutka uzimanja uzoraka i to za putnike starije od 6 godina

- potvrda o primljenoj drugoj dozi cjepiva, 14 dana prije ulaska u Italiju

- potvrda o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci

Gore pobrojane potvrde moraju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku, te mogu biti u digitalnom obliku EU digitalne COVID potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a.

- organizator putovanja može promjeniti redoslijed obilazaka tijekom obilaska Sicilije ovisno o radnom vremenu muzeja, crkvi ili državnim praznicima

Dokumentacija za preuzimanje

2021-10-08 SICILIJA.docx 634,453 KB
2021-10-08 SICILIJA.pdf 504,681 KB
Pošalji upit