Istanbul

Turska

27. ožu 2019. - 30. ožu 2019. 4 dana/3 noćenja

...putovanja po Vašoj mjeri...

Turska


Posjetite kulturno i gospodarsko sjedište Turske – Istanbul, nekadašnju prijestolnicu triju velikih carstava: rimskog, bizantskog i otomanskog. Grad u kojem nalazimo spoj Zapada i Istoka, živ, bučan, šarolik, a opet nevjerovatno privlačan. Sve je to Istanbul koji čeka da ga otkrijete.

Osjetite spokoj i uzvišenost koje Vam pružaju brojne džamije od kojih su najpoznatije Aja Sofija, Palača Topkapi i Plava džamija. Na tržnicama Grand Bazaar i Misir Carsisi pronaći ćete što god poželite, od raznih začina, suvenira, ručnih radova do restorana s bogatom gastronomskom ponudom. Vožnjom preko Bosporskog mosta vodimo vas u azijski dio Istanbula, Uskudur, najstariji dio ovog dijela grada. Za kraj, ne propustite krstarenje po Bosporu s kojeg se pruža jedan od ljepših pogleda na grad.


1 - Istanbul
Dan 1

Istanbul


Sastanak sa grupom u Sukoišanskoj ulici u 03,00 sata. Ukrcaj u autobus i upoznavanje sa voditeljem putovanja. Vožnja prema Dubrovniku uz kraća stajanja na putu. Dolazak u zračnu luku Dubrovnik i prijava na let za Istanbul u 9,00 sati. Slijetanje u zračnu luku u Istanbulu je predviđeno u 12,50 sati po lokalnom vremenu. Ukrcaj u autobus i odlazak do hotela. Smještaj i kraći odmor. Odlazak javnim gradskim prijevozom sa voditeljem putovanja do jednog od najpoznatijih dijelova Istanbula: trga Taksim i čuvene shopping ulice Istiklal Caddesi. Povratak u hotel. Noćenje.

2 - Istanbul
Dan 2

Istanbul


Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: razgled Plave džamije, najveličanstvenije džamije u Istanbulu. Pravo ime joj je džamija Sultana Ahmeda, a naziv Plava džamija je dobila zbog prekrasnih plavih, zelenkastih i bijelih pločica na nižim zidovima džamije, Aja Sofija – Crkva Sv. Mudrosti, razgled nekadašnje pravoslavne crkve, odlazak do Basilica Cistern, najveće od nekoliko stotina cisterni ispod grada koja je izgrađena u 6.st. kako bi se rastućem gradu osigurala pitka voda, rimski hipodrom kojeg je dao sagraditi car Konstantin I. 324.god., posjet Topkapi palači - kompleks palača u kojem su preko 400 godina vladali otomanski sultani, a danas je pretvorena u muzej. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Nakon odmora odlazak do Grand Bazaar-a, najveće tržnice na svijetu sa više od 5000 trgovina, poznatih po prodaji zlata, tkanina, keramike i suvenira. Po želji grupe mogućnost odlaska na folklornu večer. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - Istanbul
Dan 3

Istanbul


Doručak. Mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča u posjet azijskom dijelu grada. Vožnja autobusom Bosporskim mostom, jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju. Odlazak do Camidza Vidikovca odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje i odlazak do Uskudar-a koji je najstariji dio azijskog dijela Istanbula. Šetnja atraktivnom avenijom Bagdad na kojoj se nalaze trgovine koje nude najpoznatije svjetske brendove. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Poslije podne mogućnost organiziranog posjeta carskoj palači Dolmabahce. Povratak u hotel. Noćenje.

4 - Istanbul
Dan 4

Istanbul


Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak javnim prijevozom do Misir Carsisi, poznate tržnice začina. Nakon kupovine slobodno vrijeme za osobne programe ili po želji grupe mogućnost organiziranog krstarenja Bosporom u pratnji lokalnog vodiča. Tijekom plovidbe možete uživati u pogledu na carske palače, ljetnikovce i tvrđave koje su gradili osmanski velikodostojnici, paše i veziri. Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Dubrovnik u 19,25 sati. Po dolasku u zračnu luku u Dubrovniku organizirani prijevoz do Splita.

Cijena aranžmana

 • 3.690,00 kn

Uplate i nadoplate

 • (program napravljen na bazi minimalno 20 putnika)
 • uplata rezervacije: 1.100,00 kn – promjenjiva stavka ovisna o cijeni avio karte

Program uključuje

 1. prijevoz autobusom Split – Dubrovnik – Split
 2. prijevoz zrakoplovom Dubrovnik-Istanbul-Dubrovnik sa uključenim avio pristojbama
 3. 1 kom ručne prtljage do 8kg i 1 kom prtljage koja se prijavljuje do 30 kg
 4. transfere u Istanbulu autobusom na navedenim relacijama
 5. smještaj u hotelu 4* u Istanbulu na bazi noćenja s doručkom
 6. ulaznice za Plavu džamiju, Aju Sofiju, Topkapi palaču i Basilica Cistern
 7. usluge lokalnog vodiča u Istanbulu
 8. putno zdravstveno osiguranje Generali, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
 9. jamčevinu za turistički paket aranžman
 10. voditelja putovanja i organizaciju putovanja.

Preporuka

 • polica osiguranja od rizika otkaza putovanja: 100,00 kuna (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

Program ne uključuje: cjelodnevni izlet Azijski dio grada sa uključenim prijevozom autobusom - 35 €, vožnja brodom po Bosporu - 35 €, ulaznica za Dolmabahce palaču - 9 €, folklorna večer sa uključenom večerom - 40 €, trošak turske vize 23 €, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni u programu, karte javnog gradskog prijevoza, troškove koji nisu predviđeni programom kao i troškove osobne prirode.

U slučaju manjeg broja putnika cijena se uvećava za 300,00 kuna.

ZA OVO PUTOVANJE POTREBNA JE VAŽEĆA PUTOVNICA KOJA

MORA BITI VALJANA MINIMALNO 6 MJESCI OD DATUMA POLASKA NA PUTOVANJE

Dokumentacija za preuzimanje

2019-03-27 ISTANBUL.docx 28,154 KB
2019-03-27 ISTANBUL.pdf 713,736 KB
Pošalji upit