ISTANBUL

TURSKA

19. lis 2022. - 22. lis 2022. 4 dana / 3 noćenja

ISTANBUL 4 dana zrakoplovom

TURSKA


ISTANBUL


1 - SPLIT - ISTANBUL
Dan 1

SPLIT - ISTANBUL


Sastanak sa grupom u Sukoišanskoj ulici u 02,00 sata. Transfer do Zračne luke u Dubrovniku i prijava na let za Istanbul u 9,05 sati. Slijetanje u zračnu luku u Istanbulu je predviđeno u 12,50 sati po lokalnom vremenu. Ukrcaj u autobus i odlazak do hotela. Smještaj i kraći odmor. Po želji grupe odlazak u orijentacijsku šetnju sa voditeljem putovanja ( pješice i javnim gradskim prijevozom ). Povratak u hotel. Noćenje.

2 - ISTANBUL
Dan 2

ISTANBUL


Doručak. Odlazak u razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: razgled Plave džamije, najveličanstvenije džamije u Istanbulu. Pravo ime joj je džamija Sultana Ahmeda, a naziv Plava džamija je dobila zbog prekrasnih plavih, zelenkastih i bijelih pločica na nižim zidovima džamije, Aja Sofija – Crkva Sv. Mudrosti, najpopularnija turistička atrakcija Istanbula i odnedavno opet džamija. Mogućnost organiziranog posjeta Topkapi palači - kompleks palača u kojem su preko 400 godina vladali otomanski sultani, a danas je pretvorena u muzej i Cisterna bazilike – najljepši i najveći antički rezervoar pitke vode ispod grada. Odlazak do Grand Bazaar-a, najveće tržnice na svijetu sa više od 5000 trgovina, poznatih po prodaji zlata, tkanina, keramike i suvenira. Slobodno vrijeme za kupovinu. Po želji grupe mogućnost odlaska na tipičnu tursku večeru na brodu uz program. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - ISTANBUL
Dan 3

ISTANBUL


Doručak. Po želji grupe odlazak na cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča uz uključen posjet raskošnoj palači Dolmabahce, nekadašnjoj sultanskoj rezidenciji i krstarenje Bosporom Tijekom plovidbe možete uživati u pogledu na carske palače, ljetnikovce, i tvrđave koje su gradili osmanski velikodostojnici. Iskrcaj s broda i odlazak na ručak u jedan od brojnih restorana. Nakon ručka odlazak do Misir Carsisi, poznate tržnice začina. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

4 - ISTANBUL
Dan 4

ISTANBUL


Doručak. Mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča u posjet azijskom dijelu grada. Vožnja autobusom Bosporskim mostom, jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju. Odlazak do Camidza Vidikovca odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje do rezidencijalne četvrti Kadikoy i Bahariye Caddesi, ulice prepune trgovinama i restoranima. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. U dogovoreno vrijeme organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Dubrovnik u 19,05 sati po lokalnom vremenu. Slijetanje u dubrovačku zračnu luku u 19,55 sati. Ukrcaj u autobus i polazak prema Splitu uz kraće stajanje na putu. Dolazak na početnu stanicu u noćnim satima.

Cijena aranžmana

20 – 24 putnika 2.090,00 kuna - 277,39 eur

15 – 19 putnika 2.290,00 kuna - 303,93 eur

10 - 14 putnika 2.490,00 kuna - 330,47 eur

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Uplate i nadoplate

Uplata kod prijave: 2.200,00 kuna - 291,99 eur

(promjenjiva stavka ovisna o cijeni zrakoplovne karte)

Nadoplata za 1/1 sobu: 750,00 kuna - 99,54 eur

Program uključuje

- transfer autobusom na relaciji Split-Zračna luka Dubrovnik-Split

- transfere u Istanbulu autobusom na navedenim relacijama

- smještaj u hotelu 3* u Istanbulu na bazi 3 noćenja s doručkom

- razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča

- putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman

- voditelja putovanja i organizaciju putovanja

Program ne uključuje:

- prijevoz zrakoplovom Dubrovnik-Istanbul-Dubrovnik sa uključenim zrakoplovnim pristojbama - cijena u trenutku objave programa 2.200,00 kuna (promjenjiva stavka - ovisna o cijeni zrakoplovne karte)

- 1 kom ručne prtljage do 8 kg i 1 kom predane prtljage do 23 kg

- ulaznice za Topkapi palaču s lokalnim vodičem i ulaz u Cisterne - 50 eur

- ulaznice za Dolmabahce palaču uz stručno vodstvo i slušalice - 40 eur

- krstarenje Bosporom sa uključenim ručkom: 55 eur

- izlet Azijski dio grada sa uključenim prijevozom i lokalnim vodičem: 30 eur

- turska večer na brodu sa programom - 45 eur

(cijene za navedene izlete i razglede su informativnog karaktera ovisno o broju prijavljenih putnika)

- ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni programom, karte javnog gradskog prijevoza, obroke koji nisu navedni programom, policu osig. od rizika otkaza putovanja

Preporuka

Uplata police od rizika otkaza putovanja : 140,00 kuna - 18,58 eur ( plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica koja mora biti valjana minimalno 6 mjeseci od datuma polaska na putovanje.

Sva ograničenja ulaska u Tursku vezana uz Covid-19, koja su do sada bila na snazi, ukinuta su 1. lipnja 2022. godine.

Važno:

Obzirom na nestabilne cijene pogonskih goriva na hrvatskom i europskom tržištu, Agencija ima pravo povećati osnovnu cijenu paket aranžmana do 8%, bez dodatne suglasnosti putnika. Agencija je dužna o tom povećanju cijene paket aranžmana obavijestiti putnika 20 dana prije polaska na putovanje.

Dokumentacija za preuzimanje

2022-10-19 ISTANBUL.docx 27,054 KB
2022-10-19 ISTANBUL (1).pdf 654,821 KB
Pošalji upit