ANDALUZIJA

ŠPANJOLSKA

21. svi 2024. - 28. svi 2024. 8 dana / 7 noćenja

ANDALUZIJA

ŠPANJOLSKA


GRANADA - RONDA - GIBRALTAR - CADIZ - SEVILLA - CORDOBA


1 - SPLIT - GRANADA
Dan 1

SPLIT - GRANADA


Okupljanje grupe u Zračnoj luci Split u 12,00 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Granadu u 14,05 sati sa presjedanjem u Barceloni. Dolazak u Granadu u 22,10 sati. Transfer autobusom od zračne luke do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje.

2 - ALHAMBRA
Dan 2

ALHAMBRA


Doručak. Odlazak do Alhambre, veličanstvene palače posljednjih muslimanskih vladara Španjolske - Maurskih Nasrida, građene od 13.-14.st. Smještena u podnožju Sierra Nevade, ova elegantna građevina se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Mogućnost razgleda palače i vrtova Generalife u pratnji lokalnog vodiča. Nakon razgleda odlazak u šetnju slikovitim ulicama Granade: Plaza Nueva, Medresa, bazar, Katedrala, ... Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - GRANADA - RONDA - LA LINEA DE LA CONCEPCION
Dan 3

GRANADA - RONDA - LA LINEA DE LA CONCEPCION


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do Ronde, impresivnog grada smještenog na litici koja se uzdiže 750 m iznad mora. Veličanstvena arhitektura, bogata povijest i prekrasan pogled čine ovaj grad glavnom turističkom atrakcijom u samom srcu Andaluzije. U Rondi se nalazi jedna od najstarijih arena za borbu s bikovima te ovaj grad ponosno nosi naziv „kolijevka koride“. Inspiraciju u Rondi su pronalazili umjetnici Ernest Hemingway, Orson Welles, James Joyce, Rainer Marie Rilke, ... Šetnja gradskim ulicama te slobodno vrijeme za osobne programe. Ukrcaj u autobus i nastavak vožnje prema gradu La Línea de la Concepción. Smještaj u hotel. Noćenje.

4 - GIBRALTAR
Dan 4

GIBRALTAR


Doručak. Odlazak do Gibraltara, male države na samom jugu Pirinejskog zaljeva koji se nalazi pod vlašću Ujedinjenog Kraljevstva. Pješački prelazak granice. Mogućnost organiziranog razgleda Gibraltara minibusevima: „The Rock“, masivna klisura koja se impresivno uzdiže iznad mora i koja je dom majmunima koji u cijeloj Europi jedino ovdje žive slobodno u divljini, vidikovac Europa Point odakle se za lijepog vremena može vidjeti Afrički kontinent, spilja sv. Mihovila i susret s majmunima na hranilištu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

5 - CADIZ- JEREZ - SEVILLA
Dan 5

CADIZ- JEREZ - SEVILLA


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema Cadizu. Cadiz je jedan od najstarijih europskih gradova, osnovan davne 1100.god.pr.n.e. Po dolasku šetnja uskim uličicama grada: katedrala, gradski trg, Torre Tavir – toranj s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad i okolicu,... Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Ukrcaj u autobus i polazak prema obližnjem Jerezu, središtu vinogradarskog kraja čuvenog po proizvodnji i izvozu šerija, konjima i flamencu. Šetnja gradskim središtem i slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do Seville. Smještaj u hotel. Po želji grupe odlazak u šetnju gradskim središtem sa voditeljem putovanja. Noćenje.

6 - SEVILLA
Dan 6

SEVILLA


Doručak. Odlazak u šetnju gradskim središtem te u dogovreno vrijeme u pratnji lokalnog vodiča odlazak na razgled Real Alcazar-a, nekadašnje maurske raskošne kraljevske palače i veličanstvene Seviljske katedrale iz 15.st. koja je sagrađena povrh nekadašnje maurske džamije. Ova gotička građevina postala je najveća katedrala na svijetu u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetunačinjen od dvije tone zlata te grob Kristofora Kolumba. Unutrašnjost je ukrašena slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye. Nastavak pješačkog razgleda grada: toranj Giralda koji je simbol grada, Torre del Oro, park Marije Luise, glavne gradske zelene površine sa prekrasnim trgomPlaza de Espana,... Nakon razgleda grada slobodno vrijeme za osobne programe. Po želji grupe mogućnost organiziranog odlaska na flamenco show. Povratak u hotel. Noćenje.


7 - SEVILLA - CORDOBA - SEVILLA
Dan 7

SEVILLA - CORDOBA - SEVILLA


Doručak. Odlazak autobusom prema Cordobi. Po dolasku odlazak u razgled Velike džamije-Mezquite u pratnji lokalnog vodiča. Ova džamija je jedna od najvećih u svijetu koja je dio bogate baštine islamske arhitekture i umjetnosti sačuvane u Španjolskoj. Mezquita je simbol svjetovne kulture koja je na ovom području procvjetala prije više od tisuću godina kada je Cordoba bila glavni grad islamske Španjolske i najkulturniji grad zapadne Europe. Nakon razgleda šetnja vijugastim ulicama i trgovima raspoređenim uokolo džamije do modernog dijela grada i glavne shopping zone Plaza de las Tendillas. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Sevillu. Noćenje.

Dan 8

SEVILLA - SPLIT


Ranija odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke i prijava na let za Split u 6,45 sati sa presjedanjem u Barceloni. Dolazak u Zračnu luku Split u 13,30 sati.

Cijena aranžmana

30 – 34 putnika – 1.390,00 €

25 – 29 putnika – 1.430,00 €

20 – 24 putnika – 1.490,00 €


Uplate i nadoplate

UPLATA KOD PRIJAVE: 380,00 €

(promjenjiva stavka – ovisna o cijeni zrakoplovne karte)

Nadoplata za 1/1 sobu: na upit

Nadoplate: ulaznice i lokalnog vodiča za Alhambru u Granadi – 40,00 € ( isključivo na upit, zavisno o trenutku prijave i raspoloživosti ulaznica), vodstvo i razgled Gibraltara minibusevima – 40,00 €, flamenco show – 45,00 € - informativne cijene, min.15 prijavljenih putnika

Program uključuje

- let zrakoplovom Split – Barcelona - Granada i Sevilla – Barcelona – Split sa uključenim zrakoplovnim pristojbama, ručnu prtljagu 40x20x30 cm, predanu prtljagu do 23 kg, prijevoz autobusom turističke klase prema programu, smještaj u hotelima 4* na bazi noćenja s doručkom u Granadi, La Linei i Sevilli, navedene transfere i razglede prema programu, ulaznice za Real Alcazar i katedralu u Sevilli, Mezquitu u Cordobi, lokalne vodiče, putno zdr. osiguranje Generali, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV, voditelja putovanja, te organizaciju putovanja

Program ne uključuje: ulaznice i lokalnog vodiča za Alhambru u Granadi – 40,00 €( isključivo na upit, zavisno o trenutku prijave i raspoloživosti ulaznica), vodstvo i razgled Gibraltara minibusevima – 40,00 €, flamenco show – 45,00€ - informativne cijene, min.15 prijavljenih putnika, (prijave u Agenciji, plaćanje na licu mjesta), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni programom, obroke koji nisu uključeni u cijenu, troškove osobne prirode, karte javnog gradskog prijevoza, napojnice lokalnom pratećem osoblju

Slike vlasništvo: Putokazi putovanja i Pixabay

30.10.2023.

Preporuka

Uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 45,00 eur (plativo isključivo kod prve uplate)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2024-05-21 ANDALUZIJA.pdf 195,136 KB
2024-05-21 ANDALUZIJA.docx 1,002 MB
Pošalji upit