VELEBIT

VELEBIT

7. lis 2023. - 8. lis 2023. 2 dana / 1 noćenje

NP Paklenica – NP Sjeverni Velebit

VELEBIT


NP Paklenica – NP Sjeverni Velebit


1 - SPLIT - NP PAKLENICA - OTOČAC
Dan 1

SPLIT - NP PAKLENICA - OTOČAC


Polazak u 7,00 sati iz Sukoišanske ulice u Splitu. Vožnja autocestom prema Starigradu Paklenica. Po dolasku šetnja 1800 metara dugom poučnom stazom Pjeskarica koja vodi uz potok Velika Paklenica. Staza je zahvalna za pješaćenje jer je bez uspona te se veći dio staze proteže kroz šumoviti dio kanjona.

Velika i Mala Paklenica proglašene su 1949. godine nacionalnim parkom. Prostrani šumski kompleksi crnog bora iz kojih se vadila smola (paklina) te bukve i bora krivulja kao i hrasta medunca i bijeloga graba čine oko 55% površine nacionalnog parka. Kanjoni Velike i Male Paklenice, dubolo urezani u utrobu Velebita, zanimljivi su geomorfološki fenomeni a valja napomenuti da su dva najviša vrha na Velebitu: Vaganski vrh (1757 m.n.m) i Sveto Brdo (1753 m.n.m.) također smješteni pod okrilje nacionalnog parka. 2017. godine NP Paklenica upisana je na UNESCO-v popis mjesta svjetske prirodne baštine

Po završenom obilasku stanka – coffee time u Starigradu. Nastavak vožnje Jadranskom magistalom do Karlobaga i srednjeg Velebita – vidikovca Kubus na 928 m.n.m. Nastavak putovanja do vrela Gacke i obilazak Tonkovića vrila, Majerovog vrila,.... Smještaj u hotelu u Otočcu. Večera. Noćenje.

2 - SJEVERNI VELEBIT
Dan 2

SJEVERNI VELEBIT


Doručak. Odlazak iz hotela prema selu Krasno i dalje do pod vrh Vučjak – najviše točke Sjevernog Velebita gdje je na Zavižanskoj kosi smještena i najviša meteorološka stanica u Hrvatskoj i botanički vrt u Europi. (U slučaju nemogućnosti odlaska do Zavižana, zbog lošeg vremena, posjet edukacijskom centru – Kuća Velebita gdje će stručne osobe NP upoznati posjetitelje s biljnim i životinjskim svijetom na Velebitu.)

VELEBIT je simbol Hrvatske. Prava je riznica za prirodoslovce, botaničare, turiste, planinare,… za sve one koji znaju uživati u autentičnim ljepotama. Položajem, veličinom i prirodnim ljepotama Velebit je svakako najznačajnija i najzanimljivija planina u Hrvatskoj. Sjeverni Velebit proglašen je 1999. godine nacionalnim parkom što dokazuje svu raznolikost i bogatstvo Velebita.

Povratak u selo Krasno na organizirani ručak. Po završenom ručku posjet sirani Runolist u Krasnom i po želji kupnja velebitskih sireva: škripavca, ovčjeg i kravljeg sira, masla, skute,….. Posjet utočištu za mlade medvjede u Kuterevu. Nastavak putovanja autocestom i dolazak u Split u večernje sate.

Cijena aranžmana

33 – 36 putnika: 138,00 €/1.039,76 kn

28 - 32 putnika: 146,00 €/1.100,04 kn

Tečaj konverzije 1 eur / 7,53450 kn

Uplate i nadoplate

UPLATA KOD PRIJAVE: 30,00 €/226,06 kn

Program uključuje

prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama, smještaj u hotelu 3* u Otočcu na bazi 1 polupansiona, ručak u Krasnome (mesni menu), ulaznice za navedene nacionalne parkove, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevina za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV te organizaciju i vodstvo putovanja

Slike vlasništvo: Putokazi putovanja & Pixabay

Preporuka

uplata police od rizika otkaza putovanja: 8,00 €/60,28 kn (isključivo prilikom prve uplate)

Napomena

Preporučena sportska obuća i odjeća

Dokumentacija za preuzimanje

2023-10-07 VELEBIT.pdf 717,401 KB
2023-10-07 VELEBIT.docx 233,281 KB
Pošalji upit