SJ. MAKEDONIJA I GRČKA

SJ. MAKEDONIJA I GRČKA

3. stu 2022. - 7. stu 2022. 5 dana/ 4 noćenja

SKOPLJE - SOLUN - METEORA GARANTIRANO PUTOVANJE

SJ. MAKEDONIJA I GRČKA


SKOPLJE - SOLUN - METEORA


1 - SPLIT - SKOPLJE
Dan 1

SPLIT - SKOPLJE


Okupljanje grupe u zračnoj luci Split u 17,45 sati. Prijava na let za Skoplje u 19,50 sati sa presjedanjem u Zagrebu. Dolazak u zračnu luku u Skoplju u 23,25 sati. Transfer do hotela. Prijava i smještaj. Noćenje.

2 - VINARIJA TIKVEŠ - SOLUN
Dan 2

VINARIJA TIKVEŠ - SOLUN


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema jednom od najboljih vinskih podruma u Makedoniji - Tikveš. Razgled vinarije uz degustaciju i zakusku. Nastavak vožnje prema Solunu. Po dolasku sljedi razgled drugog po veličini grada u Grčkoj u pratnji lokalnog vodiča: Crkva sv Dimitrija iz 4.st, najveća i najvažnija crkva, crkva sv Djordja iz 4.st, nekadašnja džamija, Rimski forum, Bijela Kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Via Ignatia, glavna gradska ulica, . . . Prijava i smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - METEORA - KALAMBAKA
Dan 3

METEORA - KALAMBAKA


Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Meteora, skupine grčkih pravoslavnih manastira izgrađenih na visokim kamenim liticama koje poput stupova strše u nebo. Organizirani razgled jednog od manastira. Nakon posjeta odlazak do Kalambake, grada u podnožju Meteora. Razgled jedne od mnogobrojnih tvornica za ručnu izradu ikona i uz posjet trgovini suvenirima. Povratak u Solun uz kraće zaustavljanje kod klisure Dolina Tempe, opjevane od strane grčkih pjesnika kao omiljeno boravište boga Apolona i grčkih božica. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4 - PELLI - EDESSA - SKOPLJE
Dan 4

PELLI - EDESSA - SKOPLJE


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak za grad Pelli, rodno mjesto Aleksandra Makedonskog. Kraća pauza za fotografiranje. Nastavak vožnje do Edesse, gradića u sjevernoj Grčkoj poznatog po čuvenim vodopadima. Po dolasku šetnja uređenim stazama oko vodopada i slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema Skoplju. Prijava i smještaj u hotel. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Povratak u hotel. Noćenje.

5 - SKOPLJE - SPLIT
Dan 5

SKOPLJE - SPLIT


Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u pješački razgled glavnog grada Sjeverne Makedonije: kip Aleksandra Makedonskog, Most umjetnosti, Crkva sv. Spasa, spomen kuća Majke Terezije, kip Filipa II Makedonskog, Kameni most, ... Nakon razgleda slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let za Split u 15,40 sati sa presjedanjem u Zagrebu. Dolazak u splitsku zračnu luku u 22,45 sati.

Cijena aranžmana

4.850,00 kuna (643,70 €)

(kalkulacija rađena na bazi minimalno 20 putnika)

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Uplate i nadoplate

- uplata kod prijave: 1.000,00 kuna - 132,72 eur (promjenjiva stavka – ovisna o cijeni zrakoplovne karte)

- nadoplata za 1/1 sobu: na upit

Program uključuje

let zrakoplovom Split – Skoplje - Split sa presjedanjem u Zagrebu, zrakoplovne pristojbe, ručnu prtljagu do 8 kg maksimalnih dimenzija 55x40x20 cm, predanu prtljagu do 23 kg, prijevoz autobusom turističke klase prema programu, smještaj u hotelima 3* u Skoplju na bazi dva noćenja s doručkom i Solunu na bazi jednog noćenja s doručkom i jednog polupansiona, dvije večere u lokalnom restoranu u Skoplju i Solunu, navedene transfere i razglede prema programu, razgled vinarije Tikveš sa uključenom degustacijom vina i zakuskom, ulaznice za manastir na Meteorima, putno zdr. osiguranje Generali, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV, vodiča cijelo vrijeme trajanja putovanja, te organizaciju putovanja

Program ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni programom, obroke koji nisu uključeni u cijenu, troškove osobne prirode, karte javnog gradskog prijevoza, napojnice lokalnom pratećem osoblju

Preporuka

- uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 160,00 kn - 21,23 eur (plativo isključivo kod prve uplate)

Napomena

Za ovo putovanje je dovoljna osobna iskaznica

Dokumentacija za preuzimanje

2022-11-03 SJ MAKEDONIJA I GRČKA.docx 18,602 KB
2022-11-03 SJ MAKEDONIJA I GRČKA.pdf 310,411 KB
Pošalji upit