RUMUNJSKA

RUMUNJSKA

18. ruj 2021. - 21. ruj 2021. 4 dana / 3 noćenja

BUKUREŠT - SINAIA - BRAŠOV - BRAN

RUMUNJSKA


BUKUREŠT - SINAIA - BRAŠOV - BRAN (DRAKULIN DVORAC)


1 - BUKUREŠT
Dan 1

BUKUREŠT


18.09. subota Okupljanje grupe u Sukoišanskoj ulici u 7,00 sati. Ukrcaj u autobus, upoznavanje sa voditeljem putovanja i vožnja autocestom prema zračnoj luci u Zadru. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Bukurešt u 12,40 sati. Dolazak u zračnu luku u Bukureštu u 15,20 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku transfer autobusom do hotela i smještaj. Odlazak u panoramsku šetnju Bukureštom u pratnji voditelja putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2 - SINAIA - BRAŠOV
Dan 2

SINAIA - BRAŠOV


19.09. nedjelja Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema mondenom mjestu Sinaia. Razgled nekadašnjeg kraljevskog dvorca Peleš uz stručno vodstvo. Ovaj neorenesansni dvorac sagrađen je između 1873. i 1914. god. Nakon razgleda polazak za Brašov, jednom od najznačajnijih gradova Transilvanije. Grad se nekada zvao Kronstadt i bio je naseljen većinom Nijemcima, vrsnim saskim rudarima koji su vadili zlato iz transilvanijskih rudnika. Razgled „Crne crkve“, najveće gotičke crkve između Beča i Istanbula, ulica Sforii-najuža ulica u gradu, Casa statului-gradska vijećnica nekadašnjeg Kronstadta. Smještaj u hotel. Noćenje.

3 - BRAŠOV - BRAN (DRAKULIN DVORAC) - BUKUREŠT
Dan 3

BRAŠOV - BRAN (DRAKULIN DVORAC) - BUKUREŠT


20.09. ponedjeljak Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak za Bran. Razgled poznatog Drakulinog dvorca. Tijekom prve polovice 20. st. bio je rezidencija Ferninanda i Marije, drugog rumunjskog kraljevskog para. Nastavak vožnje prema Bukureštu. Smještaj u hotel. Po želji grupe mogućnost odlaska u restoran na večeru s folklornim programom. Noćenje.

4 - BUKUREŠT
Dan 4

BUKUREŠT


21.09. utorak Pohrana prtljage i odjava iz hotela. Odlazak u u razgled Bukurešta, glavnog grada Rumunjske: Palatul parlament, iza Pentagona najveća zgrada na svijetu, Cotroceni palača, rumunjsko nacionalno kazalište i nacionalna opera, Trijumfalna vrata, Kraljevska palača, ... Odlazak do jednog od najpoznatijih parkova u Bukureštu, Herestrau park u kojem se nalazi Muzej sela na otvorenom. Muzej je osnovan 1936. i sadrži kolekciju od preko 300 drvenih kuća, vjetrenjača, crkava iz cijele zemlje, koja prikazuje povijest i dizajn ruralne arhitekture Rumunjske. Nakon razgleda slobodno vrijeme. Odlazak prema hotelu, preuzimanje prtljage i polazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Zadar u 23,10 sa dolaskom u Zadar u 23,50 sati po lokalnom vremenu. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Splitu. Dolazak u Split u jutarnjim satima.

Cijena aranžmana

25 – 29 putnika 3.690,00 kuna

20 – 24 putnika 3.790,00 kuna

15 – 19 putnika 3.890,00 kuna

Uplate i nadoplate

- večera u restoranu sa folklornim programom u Bukureštu – 35 €

Program uključuje

-transfer na relaciji Split – Zadar – Split

- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zadar – Bukurešt – Zadar sa uključenim zrakoplovnim pristojbama

- ručnu prtljagu dimenzija 40cmx20cmx25cm i kabinsku prtljagu dimenzija 55cmx40cmx20cm do 10kg

- smještaj u hotelima 4* u Bukureštu i Brašovu (okolica) na bazi tri noćenja sa doručkom

- prijevoz autobusom turističke klase u Rumunjskoj na navedenim relacijama

- troškove parkinga i autocesta

- ulaznice i lokalne vodiče za dvorce Peleš i Bran

- ulaznicu za Muzej sela u Bukureštu

- putno zdravstveno osiguranje, osig. od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman

- zakonom propisan PDV

- voditelja putovanja

- organizaciju putovanja

Preporuka

- uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 135,00 kuna

Napomena

Osobe koje u Rumunjsku dolaze iz Republike Hrvatske ili drugih zemalja tzv. „zelene zone“ ne podliježu nikakvim ograničenjima.Putnici koji imaju potvrdu da su primili obje doze cjepiva (druga doza unatrag najmanje 10 dana) ili koji imaju potvrdu da su preboljeli COVID-19 ne prije više od 90 dana i ne manje od 14 dana, mogu ući u Rumunjsku bez ograničenja. Testiranje nije obavezno za djecu do 4 godine starosti; osobe koje imaju pozitivni COVID test izdan pred ne više od 90 dana i ne manje od 14 dana; osobe s pozitivnim IgG antigenskim testom ne starijim od 14 dana.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Rumunjsku na službenim stranicama MVEP-a.

Dokumentacija za preuzimanje

2021-09-18 RUMUNJSKA.docx 26,171 KB
2021-09-18 RUMUNJSKA-converted (2).pdf 258,663 KB
Pošalji upit