RIM

ITALIJA

26. svi 2022. - 29. svi 2022. 4 dana / 3 noćenja

RIM putovanje zrakoplovom

ITALIJA


RIM - VJEČNI GRAD


1 - SPLIT - ZADAR - RIM
Dan 1

SPLIT - ZADAR - RIM


Okupljanje grupe u Sukoišanskoj ulici u 7,30 sati. Ukrcaj u autobus i polazak prema zadarskoj zračnoj luci. Po dolasku prijava na let za Rim u 11,15 sati. Po slijetanju u zračnu luku Fiumicino u 12,15 sati transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled. Prijava i smještaj hotel. Kraći odmor. Odlazak u šetnju središtem grada sa voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2 - RIM - VATIKAN
Dan 2

RIM - VATIKAN


Doručak. Odlazak pješice i javnim gradskim prijevozom do Vatikana, najmanje države svijeta, omeđene zidinama i okružene gradom Rimom. Vatikan je središte Katoličke crkve i njenog poglavara Pape. Trgom sv. Petra dominira najistaknutija građevina Vatikana, BAZILIKA SV. PETRA, ujedno i najveća crkva na svijetu. Jedna je od najsvetijih mjesta kršćanstva jer se smatra da je podignuta na mjestu grobnice sv. Petra. Nakon razgleda slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - RIM
Dan 3

RIM


Doručak. Odlazak pješice i javnim gradskim prijevozom u razgled Rima. Glavni grad Italije se smjestio na sedam brežuljaka i jedinstveni je spoj antike, Michelangelovih remek-djela i višestoljetno središte kršćanskog svijeta. Centar je bogate antičke kulture od koje je ostalo mnogo spomenika do današnjih dana. Obilazak grada u pratnji vodiča: COLOSSEUM koji se još zove i Flavijev amfiteatar u kojem su se održavale borbe gladijatora, PANTHEON ili Hram svih bogova je jedna od najočuvanijih građevina starog Rima, PIAZZA VENEZIA na kojoj se nalazi grob Neznanom junaku, spomenik kralju Viktoru Emanuelu II i veličanstvena palača Venezia, PIAZZA DEL POPOLO rimski trg sa poznatim rimskim obeliskom, FONTANA DI TREVI najpoznatija rimska Fontana, PIAZZA DEL SPAGNA jedan od najljepših rimskih trgova i najpopularnije rimsko okupljalište sa poznatim španjolskim stubama, PIAZZA NAVONE živopisni trg smješten na nekadašnjem Domicijanovom stadionu iz 1. st. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

4 - RIM - ZADAR - SPLIT
Dan 4

RIM - ZADAR - SPLIT


Doručak. Odjava iz hotela i pohrana prtljage. Slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel, preuzimanje prtljage i transfer do zračne luke. Prijava na let za Zadar u 14,40 sati. Dolazak u zadarsku zračnu luku u 15,40 sati. Ukrcaj u autobus i transfer do Splita.

Cijena aranžmana

2.590,00 kuna - kalkulacija rađena na bazi minimalno 15 putnika

900,00 kuna - obavezna nadoplata za zrakoplovnu kartu (iznos promjenjiv - ovisno o cijeni zrakoplovne karte)

Uplate i nadoplate

1.200,00 kuna - uplata rezervacije

790,00 kuna - doplata za 1/1 sobu


Program uključuje

transfer Split – Zračna luka Zadar – Split, prijevoz zrakoplovom na relaciji Zadar – Rim – Zadar sa uključenim zrakoplovnim pristojbama, ručnu prtljagu dimenzija 40cm x 20cm x 25cm, kabinsku prtljagu dimenzija 55cm x 40 cm x 20 cm do 10 kg, transfer Zračna luka Fiumicino – Rim – Zračna luka Fiumicino, smještaj u hotelu 3* na bazi tri noćenja sa doručkom, boravišnu pristojbu, razglede prema programu, jamčevinu za turistički paket aranžman, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, putno zdravstveno osiguranje, zakonom propisan PDV, voditelja putovanja i organizaciju putovanja


Slike su vlasništvo: Putokazi putovanja

Preporuka

115,00 kuna - uplata police od rizika otkaza putovanja (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu preporučujemo online kupovinu ulaznicama na linku: https://tickets.museivaticani.va/home

Napomena

Hrvatski državljani mogu putovati u Talijansku Republiku s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom (izdanom nakon 1. siječnja 2003.).

Od 24. svibnja 2021. godine, svatko tko ulazi u Italiju, neovisno o prijevoznom sredstvu i duljini boravka, dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika koji je dostupan na sljedećoj poveznici: EU dPLF – EU Digital Passenger Locator Form (euplf.eu)

Prema Odluci od 27. siječnja i Uredbi od 22. veljače 2022, od 1. veljače, oni koji ulaze u Italiju iz zemalja EU odnosno popisa C na kojem je i Republika Hrvatska moraju predočiti:

Passenger Locator Form (dPLF) i

Digitalnu ili papirnatu potvrdu kojom se zadovoljava jedan od sljedećih uvjeta:

Završen ciklus cijepljenja protiv Covida-19 (2 ili 3 doze) ili

Oporavak od bolesti uzrokovanom virusom Covid-19 ili

Negativan nalaz molekularnog ili antigenskog testa provedenog putem brisa (molekularni test ne smije biti stariji od 72 sata, a antigenski ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Italiju)

Sukladno relevantnim propisima EU i isključivo u svrhu ulaska u Italiju, digitalna ili papirnata EU Covid potvrda dobivena nakon cijepljenja vrijedi 9 mjeseci.

Postepeno ukidanje kovid potvrda od 1. travnja 2022.
Od 1. travnja 2022. godine kovid potvrde se postepeno ukidaju; od navedenog se dana bez kovid potvrde ulazi u dućane, javne urede, poštu, banke, kafiće i restorane na otvorenom. Obavezna je i dalje na navedenim mjestima kirurška maska te su zabranjena grupiranja.
Daljnji hodogram ukidanja kovid potvrda u Italiji je sljedeći:
Od 1. do 30. travnja 2022. tzv. „pojačana“ kovid potvrda ishođenja temeljem dvije doze cijepljenja odnosno ozdravljenja potrebna je uglavnom za događanja na zatvorenom: bazene na zatvorenom, wellness centre, kongrese i konferencije na zatvorenom, kulturne centre i one sportske na zatvorenom, dvorane za zabavu, kina, kazališta, zdravstvene ustanove.
Od 1. do 30. travnja tzv. osnovna kovid potvrda (cijepljenje/preboljenje ili test obavljen u ljekarni) bit će potreban za kafiće i restorane na zatvorenom, zabave na otvorenom, stadione, zrakoplove, vlakove, brodove i trajekte i autobuse.
Od 1. svibnja 2022. godine kovid potvrde se ukidaju i neće više biti potrebne za niti jednu od pobrojanih društvenih aktivnosti. Ostaju u primjeni kad je riječ o staračkim domovima i bolnicama.

Obaveza zaštitnih maski
Od 1. do 30. travnja 2022 kirurška maska je obavezna na svim mjestima na zatvorenom, dok je u istom razdoblju maska vrste Ffp2 obavezna u zrakoplovima, brodovima i trajektima, vlakovima, turističkim autobusima, kinima i kazalištima, koncertnim dvoranama.
Turisti smješteni u hotelima i drugim smještajnim strukturama
U svim smještajnim strukturama u Italiji od 1. travnja 2022. bit će moguće boraviti bez kovid potvrde (hoteli, moteli, Bed & Breakfast i sl.). Također, ukoliko je putnik turist ujedno i klijent hotela/motela ili bilo koje smještajne strukture, slobodan je ući u restoran i bazen, teretanu i kafić unutar smještajne strukture bez kovid potvrde. Oni koji nisu gosti hotela za ulazak u hotelske /smještajne popratne sadržaje moraju imati osnovnu kovid potvrdu.

Od 1. svibnja 2022. godine kovid potvrde se ukidaju i neće više biti potrebne za niti jednu od pobrojanih društvenih aktivnosti.

04.04.2022.

Dokumentacija za preuzimanje

2022-05-26 RIM.pdf 522,829 KB
2022-05-26 RIM.docx 25,334 KB
Pošalji upit