MAROKO

MAROKO

31. ožu 2022. - 7. tra 2022.

CASABLANCA - RABAT - MARRAKECH

MAROKO


Maroko je zemlja bogate povijesti i mješavine kultura, vjere i stilova, zemlja koju se mora doživjeti.

Živopisni Marakeš koji je zadnjih godina postao nezaobilazno odredište za sve one koje žele doživjeti izvorni Maroko

Kraljevski grad Rabat mediteranskog ugođaja koji je i glavni grad Maroka

Casablanca najveći marokanski grad i luka sa prekrasnom arhitekturom

Essaouira - biser Maroka, najpopularniji grad na marokanskoj obali

Oduševit će Vas tradicija, boje, mirisi i opuštenost naroda koji živi na ovim prostorima.


Dan 1

SPLIT - MAROKO


Okupljanje grupe u splitskoj zračnoj luci u 15,00 sati. Upoznavanje sa voditeljem putovanja, podjela putne dokumentacije i prijava na let za Casablancu u 16,55 sati sa presjedanjem u nekoj od europskih zračnih luka.

Dan 2

CASABLANCA


Dolazak u zračnu luku Mohammed V u Casablanci u 00,45 sati po lokalnom vremenu. Preuzimanje prtljage, ukrcaj u autobus i transfer do hotela. Prijava i noćenje. Kasniji doručak. Odlazak autobusom i pješice u razgled najvećeg marokanskog grada i luke, vožnja bulevarom utemeljitelja neovisnog Maroka kralja Mohammeda V. Suvremeni europski dio grada sagrađen je prema uzancama Corbusierovske arhitekture, a kolonijalni dio grada u hispano – maurskom stilu: park arapske lige – Place Lyautey, katedrale Notre Dame De Lourdes iz francuskog doba, Medina, . . . Organizirani razgled džamije kralja Hasana II., površinom tek nešto manje od one u Meki, čija unutrašnjost može primiti 25 tisuća vjernika. Njen minaret visine 210 metara najviši je na svijetu. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

Dan 3

CASABLANCA - RABAT - CASABLANCA


Doručak. Ukrcaj u autobus i polazak prema Rabatu, glavnom gradu Maroka. Ovaj grad mediteranskog ugođaja, ujedno je i drugi grad po veličini poslije Casablance. Odlazak do kraljevske palače Dar el Makhzen, parlamenta, ostatak moći dinastije Almohada – nedovršeni Hasanov toranj i mauzolej kralja Mohameda V. Vožnja autobusom kroz francusku četvrt Guartier de Lyocean do srednjovjekovnih gradskih dvora Bab el Rouh te pješački razgled tradicionalne arapske Kazbe Oudaya. Slobodno vrijeme za odmor i kupovinu. Povratak u Casablancu. Noćenje.

Dan 4

CASABLANCA - MARRAKECH


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema Marrakechu. Panoramski razgled grada, prijestolnice dinastije Almoravida iz XI. stoljeća. Šetnja vrtovima Menara, Almohadska džamija Kutubija iz 12 st., čiji je minaret blizanac seviljske Giralde, odlazak do čuvenog trga Djemmaa el Fna – najvećeg trga u Africi. Nakon razgleda polazak prema hotelu. Prijava i smještaj. Kraći odmor. Po želji grupe odlazak u večernju šetnju sa voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5

MARRAKECH


Doručak. Odlazak u razgled Marrakecha autobusom i pješice: palača Badi ili Bahia, Saaditske grobnice, posjet berberskoj apoteci uz mogućnost kupnje arganovog i kimovog ulja, raznih vrsta čajeva i začina. Odlazak u razgled St. Laurentova kultnog vrta Jardin Majorelle. Dio poslijepodneva slobodno za osobne programe. Po želji grupe mogućnost organiziranog odlaska na Fantasia show sa uključenom večerom. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 6

ESSAOUIRA


Doručak. Mogućnost organiziranog odlaska na jednodnevni izlet do Essaouire ili „bisera Maroka“, najpopularnijeg grada na marokanskoj obali. Grad je prepoznatljiv po kućama bijelih fasada s plavo obojanim vratima, uskim uličicama živopisnih boja i prekrasnim plažama. Nakon razgleda grada odlazak na ručak u lokalni restoran. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Marrakech. Noćenje.

Dan 7

CASABLANCA


Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme ukrcaj u autobus i polazak za Casablancu. Po dolasku slobodno vrijeme do večere u lokalnom restoranu. Ukrcaj u autobus i polazak prema zračnoj luci Mohammed V.

Dan 8

CASABLANCA - SPLIT


Prijava na let za Split u 01,40 sati po lokalnom vremenu sa presjedanjem u nekoj od europskih zračnih luka. Dolazak u splitsku zračnu luku u 13,45 sati.

Cijena aranžmana

20 – 24 putnika – 7.890,00 kuna

15 – 19 putnika – 8.490,00 kuna

Uplate i nadoplate

-uplata rezervacije: 2.500,00kuna (promjenjiva stavka ovisna o cijeni zrakoplovne karte)

- nadoplata za 1/1 sobu: 1.300,00 kn

- izlet autobusom u Essauiru sa uključenim ručkom 75 € - Fantasia show s večerom 65 €

- prijave za fakultativne izlete se vrše u agenciji, plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja u eurima ili valuti zemlje koja se posjećuje, min.broj prijavljenih putnika 15

- napojnice za lokalne vodiče i vozače ( iznos će biti objavljen u završnom pismu koje šaljemo prije putovanja)

Program uključuje

- prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Casablanca - Split sa presjedanjima u nekoj od europskih zračnih luka

- zrakoplovne pristojbe

- ručnu prtljagu do 8 kg i putnu prtljagu do 23 kg

- prijevoz modernim turističkim autobusom prema programu u Maroku

- smještaj u hotelima u Casablanci (4*) i Marakkechu (4*) na bazi noćenja sa doručkom

-večeru u restoranu u Casablanci na dan povratka iz Maroka

- lokalne vodiče i ulaznice za planom razgleda predviđene objekte

- lokalnog vodiča cijelo vrijeme boravka u Maroku

- troškove autocesta i parkinga

- jamčevina za turistički paket aranžman, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

- zakonom propisan PDV

- voditelja putovanja i organizaciju putovanja

Preporuka

- uplata police rizika otkaza putovanja: 220,00 kuna (plativo isključivo kod uplate rezervacije)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE JE OBVEZNA PUTOVNICA - valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje

ULAZAK I BORAVAK U MAROKU USLIJED PANDEMIJE VIRUSA

SARS - Cov - 2

Od 15. lipnja 2021. godine marokanska vlada objavila je odluku o ponovnoj uspostavi međunarodnog zračnog prometa. Zemlje s kojima će ponovno biti uspostavljen zračni promet bit će podijeljene u 2 skupine; Skupina A uključuje sve zemlje s pozitivnim pokazateljima epidemiološke situacije. Svi putnici stariji od 12 godina koji dolaze iz zemlja A skupine uključujući i Hrvatsku dužni su prilikom ulaska u Maroko predočiti potvrdu o potpunom cijepljenju sa jednom od cjepiva koje priznaje Svjetska zdravstvena organizacija (AstraZeneca, Covishield, Janssen (Johnson & Johnson), Moderna, Sinopharm, Sinovac, Sputnik i Pfizeri i da je pošlo najmanje 2 tjedana nakon primanja druge doze).

Svi putnici iz skupine A i B moraju po dolasku u Maroku popuniti „zdravstvenu knjižicu“ putnika (fiche sanitaire), koja se može preuzeti online (http://www.onda.ma/form.php), naročito je važno da se napiše točna adresa tokom boravka u Maroku, kao i dva broja telefona na koja će putnik biti dostupan.

Formular je potrebno potpisati i predati marokanskoj sanitarnoj službi po dolasku na teritorij Maroka. Ažuriranje podatka u vezi dvije skupine zemalja redovito će se objavljivati na web stranicama Ministarstva vanjskih poslova te Ministarstava zdravstva i turizma Maroka.

Putnicima iz skupine A i skupine B, odmah po dolasku u Maroku će se kontrolirati temperatura, testirati brzim antigenskim testom BAT na SARS-CoV-2. Ukoliko je test pozitivan, putnici neće moći ulaziti u Maroko te će ih na trošak aviokompanije vratiti u zemlju dolaska. Ako putnici imaju status rezident u Maroku će se provoditi obveza 10 dana karantene prema odluci sanitarne službe do negativnog nalaza.

U Maroku je zbog smanjenja broja novooboljelih osoba od bolesti COVID-19 dozvoljeno putovanje između gradova bez predočenja digitalne COVID potvrde o cijepljenju. Ali bez potvrde o cijepljenju i dalje se ne može ulaziti u javne prostore uključujući hotele, muzeje, restorane, kafiće, teretane, hamame i trgovine.

Nošenje maski obvezno je vani i u svim javnim prostorima.

16.12.2021.

Dokumentacija za preuzimanje

2022-03-31 MAROKO.docx 401,602 KB
2022-03-31 MAROKO.pdf 407,419 KB
Pošalji upit