KARLOVAC

OZALJ - KARLOVAC

15. lis 2021. - 16. lis 2021. 2 dana / 1 noćenje

OZALJ - KARLOVAC

OZALJ - KARLOVAC


Karlovac, kojeg je narod u začetku postojanja nazivao Karlovac pod Dubovcem, dobio je ime po osnivaču, austrijskom nadvojvodi Karlu. O godine svog osnutka, 1579, pa sve do kraja 17. st, Karlovac je pod vojnom upravom, a od 1776 godine postaje slobodnim kraljevskim gradom.


1 - SPLIT - OZALJ
Dan 1

SPLIT - OZALJ


15.10.petak Polazak u 7,00 sati iz Sukoišanske ulice u Splitu. Vožnja autocestom prema Karlovcu, uz kraća usputna stajanja. Po dolasku u Karlovac, odlazak do obližnjeg Ozlja. Srednjovjekovni grad Ozalj, smješten nad klisurom rijeke Kupe, dominira cijelim kupskim krajem. Spominje se jos sredinom 13. stoljeća, od kraja 14 stoljeća u vlasti je Frankopana a od sredine 16. stoljeća pa do 1671 godine pripada Zrinskima. Danas je u dvorcu smješten Zavičajni muzej kao i djela poznate slikarice Slave Raškaj, koja je rođena u Ozlju. Povratak do Karlovca i posjet slatkovodnom akvariju – Aquatika. U 25 akvarijskih bazena prikazano je više od 100 vrsta slatkovodnih riba od kojih je 40 endemskih vrsta. Sam komplaks akvarija je moderna, arhitektonski i krajobrazno posebno osmišljena cjelina.

Po završenom obilasku odlazak do hotela u centru grada. Smještaj, kraći odmor i odlazak na večeru u restoranu u gradu. Noćenje.

2 - KARLOVAC - SPLIT
Dan 2

KARLOVAC - SPLIT


16.10. subota Doručak. Odlazak do Starog grada Dubovca, koji je nastariji karlovački spomenik. Početak gradnje utvrde smatra se 1511. godina, a tijekom desetljeća, od drvene postaje kamena utvrda, sa četvrtastom branič kulom i tri oble, dvokatne kule usred kojih se nalazi dvorište sa skladišnim i stambenim dijelom. Obilazak u pratnji kustosa. Po završenom razgledu, obilazak grada Karlovca, povijesne Zvijezde, u pratnji lokalnog stručnog vodiča. Kraće slobodno vrijeme – coffe time. Odlazak na ručak te u poslijepodnevnim satima polazak za Split i dolazak na početnu stanicu u večernjim satima.

Cijena aranžmana

- na bazi 14-15 putnika:990,00 kuna

Uplate i nadoplate

UPLATA KOD PRIJAVE: 200,00 kuna

Program uključuje

- prijevoz minibusom na navedenim relacijama, smještaj u hotelu (3***, dvo/tro-krevetne sobe) u centru Karlovca na bazi noćenja/doručak, večera i ručak drugi dan putovanja, ulaznice za objekte koji se posječuju te usluge lokalnog vodiča, boravišna pristojba, zakonom propisan PDV, osig. od poslj. nesretnog slučaja te vodstvo i organizaciju putovanja.

Dokumentacija za preuzimanje

2021-10-16 KARLOVAC-converted.pdf 269,396 KB
2021-10-16 KARLOVAC.docx 708,058 KB
Pošalji upit