GRČKA

ATENA

5. lis 2021. - 9. lis 2021. 5 dana /4 noćenja

ATENA, RT SOUNION, MIKENA, DELFI

ATENA


ATENA - RT SOUNION - ARGOLIDA - DELFI


1 - ATENA
Dan 1

ATENA


05.10. 2021. Okupljanje grupe u zračnoj luci Split u 8,30 sati. Prijava na let za Atenu u 10,20 sati sa dolaskom u atensku zračnu luku u 13,00 sati po lokalnom vremenu. Ukrcaj u autobus, upoznavanje sa lokalnim vodičem i polazak prema hotelu. Prijava i smještaj. Kraći odmor. Odlazak sa lokalnim vodičem u pješački razgled grada: trg Monastiraki, trg Sintagma, Plaka – najstariji dio grada koji je smješten ispod Akropole, s mnoštvom taverni, trgovina i suvenirnica. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

2 - RT SOUNION
Dan 2

RT SOUNION


06.10. 2021. Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Parlament, Omonia i Sintagma – glavni gradski trgovi, Hadrijanovi stupovi, Platonova akademija, Apolonov spomenik, Grob neznanog junaka, antički stadion na kojem su održane prve Olimpijske igre, ... Odlazak do Akropole, kompleksa antičkih građevina smještenih na visokoj ravnoj stijeni koja je 1987. god. upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedno od najvažnijih spomenika europske kulturne baštine. Razgled u pratnji lokalnog vodiča. Nako završetka razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreno vrijeme polazak prema rtu Sounion. Posjet Posejdonovom hramu koji se smjestio na 60 m visokoj litici s kojeg se pruža prekrasan pogled na Egejsko more i otoke u daljini. Povratak u Atenu. Noćenje.

3 - KORINTSKI KANAL - MIKENA
Dan 3

KORINTSKI KANAL - MIKENA


07.10.2021. Doručak. Odlazak autobusom u pratnji lokalnog vodiča na cjelodnevni izlet sa organiziranim ručkom u pokrajinu Argolidu koja je smještena na poluotoku Peloponezu. Vožnja preko Korintskog kanala koji povezuje Jonsko i Egejsko more. Kraće zaustavljanje za fotografiranje na mostu. Nastavak vožnje do Epidaurusa, najpoznatijeg antičkog lječilišta i svetišta boga Asklepija gdje se nalazi i jedno od najljepših i najbolje sačuvanih kazališta izgrađenog u 4.stoljeću prije Krista. Zbog svoje izvrsne akustičnosti i stanja drevno kazalište koristi se i danas, posebno u okviru godišnjeg festivala Epidaurus. Nastavak vožnje preko romantičnog gradića Naupliona, do mitske Homerove Mikene. Razgled nekadašnjeg najvažnijeg centra grčke civilizacije: Akropla, Kiklopske zidine, Lavlja vrata, Atrejeva riznica, Agamemnonova grobnica, ... Povratak u Atenu. Noćenje.

4 - DELFI
Dan 4

DELFI


08.10.2021. Doručak. Odlazak autobusom do Delfa, najznačajnijeg grčkog svetišta kojeg su Grci nekad smatrali središtem svijeta. Razgled Apolonovog hrama, svetišta poznatog po Pitijinim dvosmislenim proročanstvima, Dionizijevo kazalište, stadion, ... Slobodno vrijeme do povratka u Atenu. Po povratku u Atenu mogućnost odlaska na organiziranu večeru u tradicionalnom grčkom restoranu sa folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5

ATENA - SPLIT


09.10.2021. Preuzimanje breakfast-boxa i ranija odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Split u 9,15 sati. Dolazak u splitsku zračnu luku u 10,00 sati po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana

20 – 25 putnika 5.490,00 kuna

15 – 19 putnika 5.690,00 kuna

Uplate i nadoplate

- uplata rezervacije: 900,00 kuna (promjenjiva stavka - ovisna o cijeni zrakoplovne karte)

- nadoplata za 1/1 sobu: 850,00 kuna

- večeru u lokalnom restoranu sa folklornim programom (cijena će biti objavljena naknadno, prijave u Agenciji, plaćanje na licu mjesta)

Program uključuje

- prijevoz zrakoplovom na relaciji Split–Atena – Split sa uključenim zrakoplovnim pristojbama

- ručnu prtljagu dimenzija 35x20x20 cm i kabinsku prtljagu dimenzija 55x40x20 cm - ukupno do max.10kg

- prijevoz autobusom turističke klase prema navedenom programu

- smještaj u hotelu 3* u Ateni na bazi 4 noćenja sa doručkom (zadnji dan breakfast box)

- boravišnu pristojbu u hotelu

- razglede prema programu putovanja

- ulaznice za lokalitete koji se posjećuju planom programa

- ručak u lokalnom restoranu na izletu u pokrajinu Argolida

- voditelja putovanja i lokalnog vodiča cijelo vrijeme putovanja

- putno zdravstveno osiguranje, osig. od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman

- organizaciju putovanja

Preporuka

- uplata police rizika od otkaza putovanja: 155,00 kuna

Napomena

Svi putnici koji ulaze u Grčku dužni su:

1. najmanje 24 sati prije dolaska ispuniti obrazac PLF (Passenger Locator Form) koji je dostupan na: https://travel.gov.gr/. Bez ispunjenog obrasca ulazak u Grčku nije moguć.

2. imati negativni rezultat molekularnog testa (PCR) za COVID-19 ne stariji od 72 sata (osim za osobe koje su u potpunosti cijepljene i za osobe koje su preboljele Covid-19) ili imati negativan rezultat antigen (rapid) testa iz ovlaštenog laboratorija, ne stariji od 48 sati.

Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su obveze testiranja.

Za cijepljenje osobe: ako je osoba u potpunosti cijepljena (prošlo je najmanje 14 dana od primitka zadnje doze cjepiva) i posjeduje važeći certifikat o cijepljenju, negativan PCR test nije potreban. Grčka prihvaća certifikate o cijepljenju sljedećih cjepiva, na engleskom jeziku: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.

Za osobe koje su preboljele Covid-19: putnik mora predočiti pozitivan PCR molekularni ili antigenski test od ovlaštenog laboratorija ili liječničku potvrdu koja potvrđuje kako je osoba bila pozitivna na Covid-19 u posljednjih 30 do 180 dana. Potvrda se izdaje 30 dana nakon dana prvog pozitivnog Covid-19 testa i vrijedi 180 dana od dana izdavanja.

Sve potvrde trebaju sadržavati datume testiranja ili datume primitka cjepiva. Moraju biti izdane na engleskom, njemačkom, francuskom, talijanskom, španjolskom ili ruskom jeziku te sadržavati puno ime i prezime putnika kako je navedeno u putnoj ispravi.

Dokumentacija za preuzimanje

2021-10-05 GRČKA.docx 26,893 KB
2021-10-05 GRČKA.pdf 355,045 KB
Pošalji upit