APULIJA

ITALIJA

18. ruj 2022. - 23. ruj 2022. 6 dana / 5 noćenja

ALBEROBELLO - MATERA - ALTAMURA - LECCE - OSTUNI - POLIGNANO A MARE - BARI

ITALIJA


ALBEROBELLO - OSTUNI - MATERA - ALTAMURA - LECCE - POLIGNANO A MARE - BARI


1 - SPLIT - DUBROVNIK - BARI
Dan 1

SPLIT - DUBROVNIK - BARI


Okupljanje grupe u Sukoišanskoj ulici u Splitu u 6,00 sati. Transfer do dubrovačke trajektne luke. Ukrcaj na brod. Polazak broda za Bari u 12,00 sati. Dolazak u Bari u 19,30 sati. Ukrcaj u autobus i polazak prema hotelu u okolici gradića Martina Franca. Prijava i smještaj. Noćenje.

2 - ALTAMURA - MATERA
Dan 2

ALTAMURA - MATERA


Doručak. Ukrcaj u autobus i polazak prema Materi. Slavni stari grad Sassi di Matera je poznat po špiljama u stijenama koje su se stoljećima koristile kao kuće za stanovanje. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Stare nastambe pružaju uvid u starinski način života koje su se stoljećima koristile kao kuće za stanovanje. Zbog svojih prirodnih ljepota i arhitekture Matera je odabrana kao lokacija za snimanje filma Pasija u režiji poznatog glumca Mel Gibsona. Polazak prema Altamuri, gradu koji je poznat po kvalitetnom kruhu zvanom Pane di Altamura o kojem je čak pisao i slavni rimski pjesnik Horacije. Pješački razgled grada te slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.

3 - LECCE
Dan 3

LECCE


Doručak. Polazak autobusom prema jednom od najznačajnijih gradova regije Apulija, Lecce-a. Izgrađen je u baroknom stilu i zahvaljujući brojnim baroknim spomenicima nosi nadimak „Firenca juga Italije“. Grad je svoj procvat doživio u doba Kraljevine Sicilije između 11. i 15. st. kada je postao jedan od najvažnijih gradova južne Italije. Šetnja gradskom jezgrom i razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Sant'Oronzo, Piazza del Duomo, crkva Svetog Križa – Santa Croce, Katedrala, ... Slobodno vrijeme za šetnju gradskim uličicama ili uživajte u u nekom od kafića u espressu i pasticciotto-u, tradicionalnom pecivu obično punjenom ricotta sirom ili kremom od jaja. Povratak u hotel. Noćenje.

4 - ALBEROBELLO - OSTUNI
Dan 4

ALBEROBELLO - OSTUNI


Doručak. Odlazak u razgled Alberobella u pratnji lokalnog vodiča. Slikoviti gradić se smjestio na dva brežuljka, a njegove građevine podsjećaju na „kućice iz bajke“ i nazivaju se trullo. Stožastih krovova i sagrađene od kamena, kućice su karakteristične za Apuliju, a specifične su po tome što su jedinstveni primjer prapovijesne gradnje od vapnenačkog kamenja izvedene bez uporabe veziva. Budući da je ova skupina građevina jedna od rijetkih, gotovo nektaknutih primjera tradicionalne gradnje koja je preživjela sve do modernog doba, trullo iz Alberobella se nalazi na UNESCO-vom popisu zaštićenih mjesta svjetske baštine. Razgled lokaliteta. Slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak do Ostunija, grada koji se još naziva i La Citta Bianca. Ovaj srednjovjekovni grad duguje ovaj nadimak svojoj bijeloj arhitekturi, odnosno bijelo obojanim zidinima, ulicima i građevinama. Šetnja uskim uličicama do Biskupske palače i veličanstvene gotičke Katedrale za koju se smatra da je na njoj radio i naš poznati kipar Juraj Dalmatinac. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.

5 - POLIGNANO A MARE - BARI
Dan 5

POLIGNANO A MARE - BARI


Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom do gradića Polignano a Mare, turističkog središta Apulije poznatog po svojim prekrasnim plažama i kristalno čistom moru. Nekadašnje ribarsko naselje danas se naziva „biserom Jadrana“. U ovom pitoresknom gradiću rođen je Domenico Modugno, talijanski kantautor poznat po hitu „Volare“. Odlazak do gradskog središta i slobodno vrijeme za uživanje u kavi. Ukrcaj u autobus i vožnja do Barija, glavnog grada regije Apulije. Zbog svog atraktivnog položaja grad je kroz povijest privlačio razne osvajače koji su ostavili svoj trag u njemu. Po dolasku šetnja srednjovjekovnim starim središtem koji se naziva Bari Vecchia s mnogobrojnim spomenicima, trgovima, bazilikom Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, u kojoj se čuvaju njegove moći, kazalište Teatro Pettruzzeli, Teatro Margherita, ostaci normanske tvrđave Castello Svevo. Slobodno vrijeme za osobne programe. U dogovoreni sat ukrcaj u autobus i polazak prema luci. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak broda za Dubrovnik u 21,00 sat. Noćna plovidba ...

6 - DUBROVNIK - SPLIT
Dan 6

DUBROVNIK - SPLIT


Doručak na brodu. Dolazak u Dubrovnik u 8,00 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Splitu uz kraća stajanja na putu.

Cijena aranžmana

27 – 30 putnika - 4.460,00 kuna

24 – 26 putnika – 4.760,00 kuna

Uplate i nadoplate

- uplata kod prijave: 600,00 kuna

- nadoplata za 1/1 sobu: 950,00 kuna

- nadoplata za kabinu na polaznom putovanju Dubrovnik - Bari na upit u Agenciji (ovisno o raspoloživosti)

Program uključuje

- prijevoz autobusom turističke klase prema programu putovanju

- plovidbu brodom na relaciji Dubrovnik-Bari sa uključenom palubnom kartom

- plovidbu na relaciji Bari - Dubrovnik sa smještajem u unutarnjim kabinama (TWC) i doručkom na brodu

- smještaj u hotelu 4* u okolici mjesta Martina Franca na bazi 4 noćenja sa doručkom i uključenom boravišnom pristojbom

- usluge lokalnih vodiča u Materi, Lecce-u i Alberobellu sa uključenim ulaznicama

- troškove autocesta, parkinga i check-pointa, lučke takse i pristojbe

- putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman

- zakonom propisan PDV

- voditelja putovanja, te organizaciju putovanja

Slike vlasništvo: Pixabay

Preporuka

- uplata police rizika od otkaza putovanja: 145,00 kn (plativo isključivo prilikom uplate rezervacije)

Napomena

Hrvatski državljani mogu putovati u Talijansku Republiku s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom.

Vladinom Uredbom od 1. lipnja 2022. g. ukinuta je potreba predočenja digitalne ili papirnate kovid potvrde za ulazak u Italiju.

VAŽNO:

Obzirom na nestabilne cijene pogonskih goriva na hrvatskom i europskom tržištu, Agencija ima pravo povećati osnovnu cijenu paket aranžmana do 8%, bez dodatne suglasnosti putnika. Agencija je dužna o tom povećanju cijene paket aranžmana obavijestiti putnika 20 dana prije polaska na putovanje.


Split, 20.05.2022.


Dokumentacija za preuzimanje

2022-09-18 APULIJA.pdf 473,993 KB
2022-09-18 APULIJA.docx 267,633 KB
Pošalji upit