APULIJA

ITALIJA

23. tra 2023. - 29. tra 2023. 7 dana /6 noćenja

ALBEROBELLO, LECCE, MATERA, OSTUNI

ITALIJA


APULIJA


Dan 1

SPLIT - ANCONA


Okupljanje grupe u trajektnoj luci u Splitu u 17,30 sati. Pohrana prtljage u autobus i ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Polazak broda za Anconu u 19,30 sati. Noćna plovidba.

2 - ANCONA - ALBEROBELLO
Dan 2

ANCONA - ALBEROBELLO


Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku Ancona oko 7,00 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Barletti. Po dolasku sljedi pješački razgled grada: crkva San Sepolcro iz 13.st. St. Kolos iz Barlette, Castelo Svevo, Katedrala Santa Maria Maggiore . . . Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje prema najljepšem dvorcu pokrajine Apulije, Castel del Monte – srednjovjekovnom dvorcu rimsko-njemačkog cara Friedericha II sagrađenom u 13.st. koji je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Nakon razgleda polazak prema hotelu u okolici Alberobella. Prijava i smještaj. Noćenje.

3 - MATERA - ALTAMURA
Dan 3

MATERA - ALTAMURA


Doručak. Ukrcaj u autobus i polazak prema Materi. Slavni stari grad Sassi di Matera je poznat po špiljama u stijenama koje su se stoljećima koristile kao kuće za stanovanje. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Stare nastambe pružaju uvid u starinski način života koje su se stoljećima koristile kao kuće za stanovanje. Zbog svojih prirodnih ljepota i arhitekture Matera je odabrana kao lokacija za snimanje filma Pasija u režiji poznatog glumca Mel Gibsona. Polazak prema Altamuri, gradu koji je poznat po kvalitetnom kruhu zvanom Pane di Altamura o kojem je čak pisao i slavni rimski pjesnik Horacije. Pješački razgled grada te slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.

4 - ALBEROBELLO - OSTUNI
Dan 4

ALBEROBELLO - OSTUNI


Doručak. Odlazak u razgled Alberobella u pratnji lokalnog vodiča. Slikoviti gradić se smjestio na dva brežuljka, a njegove građevine podsjećaju na „kućice iz bajke“ i nazivaju se trullo. Stožastih krovova i sagrađene od kamena, kućice su karakteristične za Apuliju, a specifične su po tome što su jedinstveni primjer prapovijesne gradnje od vapnenačkog kamenja izvedene bez uporabe veziva. Budući da je ova skupina građevina jedna od rijetkih, gotovo nektaknutih primjera tradicionalne gradnje koja je preživjela sve do modernog doba, trullo iz Alberobella se nalazi na UNESCO-vom popisu zaštićenih mjesta svjetske baštine. Razgled lokaliteta. Slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak do Ostunija, grada koji se još naziva i La Citta Bianca. Ovaj srednjovjekovni grad duguje ovaj nadimak svojoj bijeloj arhitekturi, odnosno bijelo obojanim zidinima, ulicima i građevinama. Šetnja uskim uličicama do Biskupske palače i veličanstvene gotičke Katedrale za koju se smatra da je na njoj radio i naš poznati kipar Juraj Dalmatinac. Slobodno vrijeme do povratka u hotel. Noćenje.

5 - LECCE
Dan 5

LECCE


Doručak. Polazak autobusom prema jednom od najznačajnijih gradova regije Apulija, Lecce-a. Izgrađen je u baroknom stilu i zahvaljujući brojnim baroknim spomenicima nosi nadimak „Firenca juga Italije“. Grad je svoj procvat doživio u doba Kraljevine Sicilije između 11. i 15. st. kada je postao jedan od najvažnijih gradova južne Italije. Šetnja gradskom jezgrom i razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Sant'Oronzo, Piazza del Duomo, crkva Svetog Križa – Santa Croce, Katedrala, ... Slobodno vrijeme za šetnju gradskim uličicama ili uživajte u u nekom od kafića u espressu i pasticciotto-u, tradicionalnom pecivu obično punjenom ricotta sirom ili kremom od jaja. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 6

ANDRIA - ANCONA


Raniji doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i vožnja do grada Andrie koji je poznat po siru burrata. Kraća pauza uz mogućnost kupnje raznih vrsta sireva. Nastavak vožnje prema Anconi. Po dolasku u luku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak broda za Split u 19,30 sati. Noćna plovidba.

Dan 7

ANCONA - SPLIT


Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku u Splitu oko 7,00 sati.

Cijena aranžmana

27 – 30 putnika – 580,00 €/4.370,01 kuna

24 – 26 putnika – 535,00 €/4.490,56 kuna

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Uplate i nadoplate

Uplata kod prijave: 80,00 € / 602,76 kuna

Nadoplata za 1/1 sobu: na upit

Program uključuje

prijevoz autobusom turističke klase prema programu putovanju, plovidbu brodom na relaciji Split-Ancona – Split, smještaj u unutarnjim kabinama (TWC), doručak na brodu u oba smjera, smještaj u hotelu 3*/ 4* u okolici Alberobella na bazi četiri noćenja sa doručkom i uključenom boravišnom pristojbom, ulaznicu za Castel del Monte, usluge lokalnih vodiča u Materi, Lecce-u i Alberobellu sa ulaznicama, troškove autocesta, parkinga i check-pointa, lučke takse i pristojbe, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV, voditelja putovanja, te organizaciju putovanja

Slike vlasništvo: Putokazi putovanja i pixabay

Preporuka

Uplata police od rizika otkaza putovanja: 19,00 €/ 143,16 kuna ( plativo isključivo kod prve uplate)

Dokumentacija za preuzimanje

2023-04-23 APULIJA.pdf 473,502 KB
2023-04-23 APULIJA.docx 271,717 KB
Pošalji upit