ADVENT U AUSTRIJI

AUSTRIJA

24. stu 2023. - 26. stu 2023. 3 dana/2noćenja

KLAGENFURT - LINZ - BAD ISCHL - SALZBURG - STEYR - GRAZ

AUSTRIJA


KLAGENFURT - LINZ - BAD ISCHL - SALZBURG - STEYR - GRAZ


1 - SPLIT - KLAGENFURT - LINZ
Dan 1

SPLIT - KLAGENFURT - LINZ


Polazak grupe u 5,00 sati iz Sukoišanske ulice. Vožnja autocestom prema Sloveniji i Austriji. Dolazak u Klagenfurt, glavni grad austrijske pokrajine Koruške. Grad se smjestio uz jezero Wörthersee koje se još naziva i austrijskim morem. Po dolasku šetnja okićenim ulicama do gradskog trga. Slobodno vrijeme za posjet adventskim štandovima na kojima se nude različiti božićni ukrasi i suveniri, te prigodna hrana i piće. Nastavak vožnje prema Linzu. Prijava i smještaj u hotel. Po želji grupe odlazak u večernju šetnju gradom u pratnji voditelja putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2 - LINZ - BAD ISCHL - SALZBURG - LINZ
Dan 2

LINZ - BAD ISCHL - SALZBURG - LINZ


Doručak. Ukrcaj u autobus i vožnja do aristokratskog lječilišta i ljetovališta Bad Ischla, nekadašnje ljetne rezidencije cara Franje Josipa i carice Sissi. Šetnja starom gradskom jezgrom u kojoj se nalazi najslavnija slastičarnica Austrije “Zauner” poznata po išlerima, kolačima koji su dobili ime po Bad Ischlu. Šetnja starom gradskom jezgrom i slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do Salzburga. Grad Salzburg je dobio ime po okolnim rudnicima soli, a poznat je po prekrasnoj baroknoj arhitekturi te je zbog njene očuvanosti uvršten na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske baštine. U Salzburgu je rođen W. Amadeus Mozart, jedan od najgenijalnijih skladatelja u povijesti glazbe. Pješački razgled u pratnji voditelja putovanja: Katedrala, dvorac Mirabell, stara gradska vijećnica, Mozartova rodna kuća, gradska vijećnica, franjevačka crkva,… Odlazak na Božićni sajam u Salzburgu koji jedan od najstarijih sajmova u Europi. Više od 200 osvijetljenih božićnih drvca i bezbroj lampica stvaraju čaroban ugođaj u gradu. Slobodno vrijeme za posjet štandovima gdje vas očekuju austrijski kulinarski specijaliteti. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - LINZ - STYER - GRAZ - SPLIT
Dan 3

LINZ - STYER - GRAZ - SPLIT


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema „božićnom gradu“ Steyr-u. Ovaj prekrasni povijesni grad čuven je po Božićnoj pošti i jedinstvenom poštanskom uredu iz kojeg se šalju posebne božićne čestitke, hodočasničkoj crkvi Malog Isusa i mehaničkim jaslicama s oko 300 figurica. Slobodno vrijeme za posjet adventskom sajmu. Nastavak vožnje do Graza te kraće slobodno vrijeme za obilazak adventskog sajma. Polazak prema Sloveniji i Hrvatskoj uz kraća stajanja na putu za odmor. Dolazak u Split u večernjim satima.

Cijena aranžmana

40 - 44 putnika – 309,00 eur/ 2.328,16 kn

35 - 39 putnika – 329,00 eur/ 2.478,85 kn

30 – 34 putnika - 349,00 eur/ 2.629,54 kn

Tečaj konverzije: 1 eur/ 7,53450 kn

Uplate i nadoplate

Uplata rezervacije: 30,00 eur /226,04 kuna

Nadoplata za 1/1 sobu: 70,00 eur / 527,42 kuna


Program uključuje

- prijevoz autobusom turističke klase na navedenim relacijama, smještaj u hotelu 4* u Linzu na bazi dva noćenja sa doručkom, boravišnu pristojbu, razglede prema programu putovanja, troškove autocesta i parkinga, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV, voditelja putovanja i organizaciju putovanja

Program ne uključuje: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu uključeni planom razgleda, obroke koji nisu predviđeni programom, karte javnog gradskog prijevoza, dodatne troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode

Slike vlasništvo. Pixabay

Preporuka

Uplata police rizika od otkaza putovanja: 10 eur/75,35 kn

(plativo isključivo kod prve uplate)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2023-11-24 ADVENT U AUSTRIJI.pdf 714,081 KB
2023-11-24 ADVENT U AUSTRIJI.docx 137,392 KB
Pošalji upit