ADVENT U AUSTRIJI

AUSTRIJA

2. pro 2022. - 4. pro 2022. 3 dana / 2 noćenja

SALZBURG - LINZ - STEYR - GRAZ

AUSTRIJA


SALZBURG - LINZ - STEYR - GRAZ


1 - SPLIT - SALZBURG - LINZ
Dan 1

SPLIT - SALZBURG - LINZ


Okupljanje grupe u 5,00 sati u Sukoišanskoj ulici. Ukrcaj u autobus i vožnja autocestom kroz Hrvatsku i Sloveniju do Salzburga uz kraća stajanja na putu. Grad Salzburg je dobio ime po okolnim rudnicima soli, a poznat je po prekrasnoj baroknoj arhitekturi te je zbog njene očuvanosti uvršten na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske baštine. U Salzburgu je rođen W. Amadeus Mozart, jedan od najgenijalnijih skladatelja u povijesti glazbe. Pješački razgled u pratnji voditelja putovanja: Katedrala, dvorac Mirabell, stara gradska vijećnica, Mozartova rodna kuća, gradska vijećnica, franjevačka crkva,… Odlazak na Božićni sajam u Salzburgu koji jedan od najstarijih sajmova u Europi. Više od 200 osvijetljenih božićnih drvca i bezbroj lampica stvaraju čaroban ugođaj u gradu. Slobodno vrijeme za posjet štandovima gdje vas očekuju austrijski kulinarski specijaliteti. Nastavak vožnje prema Linzu. Prijava u hotel i smještaj. Po želji grupe odlazak pješice ili javnim gradskim prijevozom do centra grada i posjet adventskom sajmu. Povratak u hotel. Noćenje.

2 - LINZ
Dan 2

LINZ


Doručak. U pratnji voditelja putovanja odlazak u pješački razgled Linza. Ovaj treći po veličini grad u Austriji i glavni grad Gornje Austrije, kojeg su osnovali Rimljani, spominje se prvi put 799.g. Šetnja gradskim središtem: Mariendom - najveća crkva u Austriji, Hauptplatz – najveći gradski trg, Crkva Sv. Martina – najstarija austrijska crkva, Mozarthaus – kuća u kojoj je Mozart boravio tijekom 1783. god. i u kojoj je komponirao Linz simfoniju. Linz je grad kulture i umjetnosti te dom mnogih glazbenih festivala. Poslijepodne slobodno vrijeme za posjet adventskom sajmu i obilasku štandova koji nude tradicionalne rukotvorine i najukusnije poslastice. U nekoj od kavana počastite se sa čuvenom Lincer tortom. Povratak u hotel. Noćenje.

3 - STEYR - GRAZ - SPLIT
Dan 3

STEYR - GRAZ - SPLIT


Doručak. Odjava iz hotela. Ukrcaj u autobus i polazak prema „božićnom gradu“ Steyr-u. Ovaj prekrasni povijesni grad čuven je po Božićnoj pošti i jedinstvenom poštanskom uredu iz kojeg se šalju posebne božićne čestitke, hodočasničkoj crkvi Malog Isusa i mehaničkim jaslicama s oko 300 figurica. Slobodno vrijeme za posjet adventskom sajmu. Nastavak vožnje do Graza te kraće slobodno vrijeme za obilazak adventskog sajma. Polazak prema Sloveniji i Hrvatskoj uz kraća stajanja na putu za odmor. Dolazak u Split u večernjim satima.

Cijena aranžmana

38 – 41 putnika – 1.590,00 kuna (211,03 eur)

34 – 37 putnika – 1.690,00 kuna (224,30 eur)

30 – 33 putnika – 1.790,00 kuna (237,57 eur)

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Uplate i nadoplate

Uplata rezervacije: 200,00 kuna (26,54 eur)

Nadoplata za 1/1 sobu: 450,00 kn (59,62 eur)

Program uključuje

prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, smještaj u hotelu 4* u Linzu na bazi dva noćenja sa doručkom, razglede prema programu putovanja, troškove auto cesta i parkinga, zakonom propisan PDV, putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, voditelja putovanja te organizaciju putovanja

Program ne uključuje:

ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji nisu navedeni programom, obroke koji nisu navedeni programom, troškove javnog gradskog prijevoza, troškove osobne prirode

Slike vlasništvo: pixabay

Preporuka

Uplata police osiguranja od rizika otkaza putovanja: 55,00 kuna (7,30 eur)

Napomena

ZA OVO PUTOVANJE JE DOVOLJNA VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA

Dokumentacija za preuzimanje

2022-12-02 ADVENT U AUSTRIJI.docx 134,706 KB
2022-12-02 ADVENT U AUSTRIJI.pdf 703,658 KB
Pošalji upit